Beste JMC-leden,

Het clubblad dat u rond dit moment normaal gesproken van ons ontvangt is wat vertraagd. De reden is dat wij als bestuur druk zijn met de nieuwe Lay-out van het clubblad. Daaraan gekoppeld zijn wij natuurlijk ook in overleg met een nieuwe drukker. Tot slot willen we ook op tijd alle informatie verstrekken voor de show in september. De uitgifte datum van het komende clubblad is 1 augustus 2019.

Het Bestuur

 

Afdrukken

Wit

 Wit

Kleurslag Wit
 
Kleur
Kop en masker Voorhoofd, schedel, achterschedel, wangen, bef en bovenborst Helder wit
Vleugeldek en mantel Grote-, middelste- en kleine vleugeldekveren, de slagpennen, nek en bovenrug Helder wit
Broekbevedering Kleur broekbevedering Helder wit
Staart Boven- en onderstaartdekveren en de slagpennen Helder wit
Onderlijf Kleur onderlijf Helder wit
Snavel Ondersnavel Hoornkleurig
Bovensnavel Hoornkleurig, iets lichter dan de bovensnavel
Poten en nagels Poten Hoornkleurig
Nagels Hoornkleurig
Ogen   Bruin

Wit
De witte Japanse meeuw is een kleurslag die ontstaat door de inwerking van twee factoren, namelijk de recessief bontfactor en de dominant bontfactor. Deze factoren zorgen voor een totale reductie van het melaninebezit in de bevedering.

KEURTECHNISCHE AANWIJZINGEN T.A.V. DE KLEUR:
De witte Japanse meeuw dient van kop tot staart helder wit te zijn. Witten die niet schoon zijn laten een iets gelige kleur zien, vooral rond de aars en de snavel en in de staart- en vleugelpennen. Dit is een ernstige kleurfout. Ook komt het voor dat er nog iets pigment aanwezig is, vooral in de mantel. Witten die een dergelijke aanslag laten zien moeten eveneens worden gestraft bij kleur. Veel witte Japanse meeuwen hebben een wat dunne bevedering rond de ooropening en op de vleugelbocht. Dit is in eerste instantie een bevederingfout. Wanneer de roze huidskleur doorschijnt moet eveneens worden gestraft bij kleur.


Bron: Standaardeisen NBvV "Japanse meeuw (2012)"
Volledige, actuele standaardeisen zijn verkrijgbaar op de website van de NBvV.