Beste JMC-leden,

Het clubblad dat u rond dit moment normaal gesproken van ons ontvangt is wat vertraagd. De reden is dat wij als bestuur druk zijn met de nieuwe Lay-out van het clubblad. Daaraan gekoppeld zijn wij natuurlijk ook in overleg met een nieuwe drukker. Tot slot willen we ook op tijd alle informatie verstrekken voor de show in september. De uitgifte datum van het komende clubblad is 1 augustus 2019.

Het Bestuur

 

Afdrukken

Timor rijstvogel

 Timor rijstvogel

Kleurslag  Wildkleur man en pop
 
Kleur
Rug- en vleugeldek. Vanaf de scherpe en regelmatige kleurafscheiding in de nek, is het rug- en vleugeldek donkerbruin. Arm- en handpennen zwartbruin.
Borst, buik en onderstaartdekveren. Vanaf de zwarte keel is de borst donkerbruin. De overgang van zwarte keel naar donkerbruine borst heeft een geleidelijk en regelmatig verloop.
Buik, flanken, aars, broekbevedering en onderstaartdekveren. Crèmebeige.
Stuit en bovenstaartdekveren. Zwart.
Staart. Zwart.
Poten. Vleeskleurig.
Nagels. Hoornkleurig.
Snavel. Zilvergrijs.
Ogen /Pupil. Donkerbruin, een lichtere kleur is toegestaan, de ooglidrand is grijs
 
Tekeningskleur:
Bovenschedel en teugel. Zwart.
Keel. Zwart.
Wang. Wit.
Kleurafscheiding borst en buik. De kleurafscheiding tussen de borst en de buik is scherp en regelmatig en verloopt middels een
lijn, welke loopt van vleugelbocht tot vleugelbocht.

KEURTECHNISCHE AANWIJZINGEN:
In goede conditie is de Timor Rijstvogel in het bezit van zeer weinig foutbronnen. Het is van belang streng te letten op kleurregelmaat en de kleurafscheiding tussen de diverse tekeningsvelden. Ondanks het geringe formaat, met name in vergelijking met de rijstvogel, mag de Timor rijstvogel niet de indruk maken iel te zijn. Omdat de Timor rijstvogel gezien moet worden als een natuurvogel, betreft het hier een zogenaamde conditiekeuring.


Bron: Standaardeisen NBvV "Gedomesticeerde Afrikaanse en Aziatische prachtvinken (2012)"
Volledige, actuele standaardeisen zijn verkrijgbaar op de website van de NBvV.