Afdrukken

Internationale Lonchuradag 2020 Erp

1 maart, de dag na de Zwolse vogelmarkt is er weer een Internationale Lonchuradag in Erp georganiseerd door de JMC regio Noord-Brabant Oost. Houd Facebook in de gaten om up to date te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Afdrukken

Enquête

Beste JMC leden,

Graag willen we meer inzicht krijgen in de hobby van de JMC leden. We willen daardoor beter bij u als JMC liefhebber kunnen aansluiten. En de JMC verder ontwikkelen. We hebben er daarom voor gekozen om een korte enquête te houden. Hoe meer leden deze enquête invullen hoe beter wij als bestuur bij u kunnen aansluiten.

u kunt hier de enquête downloaden.

Afdrukken

Leerdam 2019

Download hier het inschrijfformulier: Inschrijfformulier Leerdam 2019

Ingevulde inschrijfformulieren kunnen gemaild worden naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

LANDELIJKE JMC SHOW 2019 TE LEERDAM
Dit jaar organiseert de JMC wederom een eendaagse Nationale Tentoonstelling en wel op 28 september 2019 in het clubgebouw van de "Leerdamse Vogelvrienden" P.M. van Gendtstraat 23, te Leerdam.

Inbrengen van de vogels op zaterdag 28 september 2019 van 08:00 tot 09:00 uur.

Keuring door de heren: J.T.M. van der Hoorn, J.S. van den Bos, E. Enzerink, C.J.M. Paantjens, G. Brinkman, B. Salomonsz, R. Tajes, G. Streefkerk, P. Dullaard en P. Wijgerde van 09:00 uur tot 13:00 uur.

Buiten deze keurmeesters en de TT medewerkers heeft niemand toegang tot de TT ruimte. In de ochtend uren zal een lezing worden verzorgd in de naast gelegen zaal.


Tevens heeft U de kans om kweekervaringen met andere uit te wisselen. Vanzelfsprekend zal er ook de mogelijkheid zijn om de innerlijke mens te verzorgen zodat het U aan niets hoeft te ontbreken.

Opening van de T.T. om circa 14:00 uur.

In de loop van de middag zullen alle inzenders als naslagwerk een catalogus in ontvangst kunnen nemen. De sluiting van de TT is aansluitend aan de prijs uitreiking om ca. 16:30 uur. Daarna worden de vogels teruggegeven.

TT-bestuur:

Voorzitter: B. Bosch tel. 06-13451412
TT secretaris O. Rinzema tel. 033-2983548
Penningmeester: O. Rinzema tel. 0252-220646
Communicatie H. Koelewijn / F. Wolf tel. 055-3664960

 

Afdrukken

Internationale Lonchuradag 2019

Internationale Japanse meeuwen- en lonchuradag op 24 februari 2019 in Erp.

Tijdens de Jaarvergadering heeft de regio Noord-Brabant-Oost voorgesteld om volgend jaar een internationale bijeenkomst te organiseren voor de soorten die onder de paraplu van de JMC vallen.
Dit voorstel is met instemming begroet en een aantal leden is begonnen met de voorbereiding ervan. Er is voor gekozen de datum te koppelen aan de vogelmarkt in Zwolle. In dat weekend zijn al veel buitenlandse vogelliefhebbers in Nederland en deze kunnen met een overnachting extra zonder verdere reiskosten de bijeenkomst bijwonen. De Zwolse vogelmarkt wordt op zaterdag 23 februari 2019 gehouden; de internationale “JMC”-dag dus op zondag 24 februari 2019 in het Brabantse Erp. U kunt deze datum dus nu alvast reserveren.
Er wordt momenteel geïnventariseerd, wat er bij het organiseren van deze dag allemaal komt kijken. Bij andere soorten is er met zo’n organisatie reeds ervaring opgedaan, iets waar wij zeker steun aan kunnen hebben. Er wordt gedacht aan internationale sprekers en presentaties over onze vogels, een verkoopklasse, een loterij met topvogels, diverse stands, e.d.
Het is van belang dat zoveel mogelijk liefhebbers worden bereikt. Dat kan via vooraankondigingen van deze dag via “Onze Vogels”, het Contactblad, onze WEB-site, via Facebook, via buitenlandse clubbladen op het gebied van onze vogels en ook via buitenlandse WEB-sites. We willen ook een flyer maken, die op vogelmarkten (Boskoop, Zwolle), tentoonstellingen (Leerdam, regio- en districts-TT’s), maar natuurlijk ook op de COM-wereldshow in januari 2019 in Zwolle kan worden verspreid.
Het is voor de initiatiefnemers een mooie uitdaging. Waar mogelijk zal het bestuur hen ondersteunen. Heeft u vragen, opmerkingen suggesties dan kunt u contact opnemen met: Frank Kreijveld, Tinus Legius, Paul Bergmans of Fred Panjer.

Meer artikelen...